«

»

Mar 15

Vinnarskallar mot Linköping

Vi har haft många spännande och jämna matcher mot Linköping de senaste säsongerna och söndagens match var inget undantag. Vi kom med ett som vi tyckte ganska starkt lag, men Linköping hade satt några av sina a-lags spelare mot oss istället, så vi fick ett extra tufft motstånd den här gången och var klart lägre rankat än dem.

Alex fick tidigt pjäs, men strax därefter hamnar han i dragupprepning och remi. Joar hade ett snabbt parti där de gick in i dragupprepning med remi tidigt. Anders fick ett taktiskt roligt parti och vann kvalité efter en liten kombination. Tyvärr tappade han kvalité några drag senare och vid det tillfället stod han dessutom ganska illa och förlorade snabbt efter det. När sen Gustav förlorade sin match stod det 3-1 och det kändes rätt så tungt ett tag.

Mitt eget parti kändes helt förlorat efter en rejäl tabbe. Magnus J stod på klar vinst och Daniel stod något bättre. Joels parti var väldigt spännande och det såg ut som det kunde sluta hur som helst. Men säkert spel avgjorde i slutet och han tog en riktigt fin vinst i tornslutspelet. När sen dessutom Magnus J vann sitt parti hade vi utjämnat till 3-3.

Daniel spelar Caro-cann och gör det riktigt bra (så vill jag också spela Caro-cann) och sakta men säkert äter han upp sin motståndare och det ser ut som han bör kunna vinna. Det var nog tur att jag avrådde honom från att ta en tidig remi när mitt parti såg helt förlorat ut.

Mitt parti var en rätt jobbig historia där jag tycker jag står något bättre när jag tabbar mig rejält. Därefter var det en golgatavandring mot slutet och jag försöker bara dra ut på det så länge som möjligt. Vid något tillfälle hade min motståndare tornvinst men missade det. Men i schack kan allt hända och helt plötsligt fick jag en liten möjlighet till en motattack och kanske få till remi-schackar. Men min motståndare går fel och helt plötsligt uppstår en matt-situation ur tomma intet. 4-3 till oss och det betyder att vi klarar oss kvar och Linköping åker ur serien.

Daniel tar sen och säkrar segern med en säker vinst i slutspelet och totalt 5-3 till oss i matchen.

En fin avslutning på en bra säsong där vi var lägre rankat i varje match (förutom mot Motala) och står upp bra mot övriga lag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>