«

»

Mar 29

Kvalmatch till Superettan

I seriesystemets division 1 ska fyra seriesegrare göra upp om två platser i kommande säsongs Superettan. Vi lottades att möta Stockholms SS som vann div 1 norra. Matchen gick av stapeln 20/3. Stockholmarna visade sig vara klart starkare än oss och vi förlorade med 1-7. Per Sundelius och undertecknad grejade remi, för övrigt förluster. Inga spelöppningshaverier men lite förenklat kändes det som om vi alla hamnade i slutspel med bonde under. En odiskutabel förlust men den hade varit lättare att smälta om någon av oss hade överträffat sig själv och bärgat en etta.

Kvalets ”hjältar” är Horndal som först tog hem segern i div 1 östra med nödvändiga 5-3 i sista ronden. I kvalet fick de bortamatch mot starka Helsingborg, reste ner på lördagen och slog sedan på söndagen också Helsingborg med 4,5-3,5. Bäst när det gäller, två helger i rad. Hatten av!

Vår egen div 1-säsong ska vi vara nöjda med. Vi var inte i närheten av att förlora eller spela oavgjort i någon seriematch. Som lagledare kände jag att alla var genuint intresserade av att spela med och i våra åtta matcher deltog tio spelare. Sex av dessa tio tog mer än femtio procent. Bästa poängplockare blev Curt Gruvaeus med 5,5/7. Mycket övertygande spel av Curt, mestadels på första bord.

Lars Blomström

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>